Οι outsider ευρωπαϊκές πόλεις με το καλύτερο φαγητό

Καλή η Ρώμη, εξαιρετικό το Παρίσι, καταπληκτική η Βαρκελώνη. Αυτή τη φορά όμως ετοιμάσου για ένα ταξίδι που περνά από τις πιο «ταπεινές» γειτόνισσες των δημοφιλών προορισμών και κυρίως από τις κουζίνες τους.

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

Αν και η Βαρκελώνη είναι αυτή που φημίζεται για τα τάπας και την παέγια, στην χώρα των Βάσκων θα απολαύσεις τα pintxos. Τα «ξαδέρφια» των τάπας, που εδώ σερβίρονται πάνω σε τραγανές φέτες ψωμιού και είναι συνήθως μαριναρισμένα κομμάτια κρέατος, ψαριού ή λαχανικών. Το Σαν Σεμπαστιάν έχει αρκετά high-end εστιατόρια αλλά και μαγαζάκια- τρύπες στα οποία μπορεί να δοκιμάσει κάποιος την αυθεντική κουζίνα της περιοχής.

Μπορντό, Γαλλία

Στις περισσότερες περιοχές της Γαλλίας θα φας κάτι παραπάνω από καλά, αλλά το Μπορντό μοιάζει να έχει κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, το site γεύσης Atabula κατέταξε το Μπορντό πάνω από το Παρίσι στην γαστρονομική του λίστα.

Άαρχους, Δανία

Σε περίπτωση που ακολουθείς food ή travel bloggers στα social media δεν μπορεί να μην έχεις διακρίνει μια Σκανδιναβομανία τον τελευταίο χρόνο. Αν και η Δανία δεν ανήκει τυπικά στις χώρες της χερσονήσου, ουσιαστικά μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτές. Συνταγές και πιάτα με ψάρι, ποικιλίες ψωμιών και ασυνήθιστα ροφήματα από cafe και εστιατόρια της Κοπεγχάγης και της Στοκχόλμης ενδεχομένως να παρελαύνουν στο timeline σου. Αυτό που σίγουρα δεν ήξερες όμως είναι πως μια άλλη, λιγότερο γνωστή στο ευρύ κοινό, πόλη διαθέτει τρία Michelin-άτα εστιατόρια. Και αυτή είναι το Άαρχους. Στα Nordic Spisehus, Substans και Gastromé είναι δεδομένο πως κάποιος μπορεί να ζήσει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Μπολόνια, Ιταλία

Παρότι η Μπολόνια έχει πλούσια γαστρονομική ιστορία –βλέπε μπολονέζ– συχνά επισκιάζεται από τη Ρώμη και στο κομμάτι του φαγητού. Είναι όμως ένας από τους καλύτερους food destinations της Ευρώπης και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα εξαιρετικά food tours που διοργανώνονται εδώ και περιλαμβάνουν πίτσα, ζυμαρικά και το περίφημο gelato της πόλης, αλλά και πιάτα με ψάρι και κρασί.

Εδιμβούργο

Ok, εδώ δεν ανακαλύψαμε κάτι καινούριο, καθώς η πρωτεύουσα της Σκωτίας έχει ένα… όνομα στο χώρο. Scotch eggs, θαλασσινά, ζουμερές κρεατόπιτες και πλήθος άλλων έχουν την τιμητική τους τόσο στις pub όσο και σε μερικά από τα εξαιρετικά εστιατόρια της πόλης, όπως τα Ondine, Aizle και The Outsider. Επίσης, αρκετά συχνά λαμβάνουν χώρα και φεστιβάλ γαστρονομίας που περιλαμβάνουν από street food και μαθήματα μαγειρικής μέχρι tasting σαμπάνιας και -φυσικά- ουίσκι. Για τους αρκετά τολμηρούς, υπάρχει πάντοτε το χάγκις (κιμάς από καρδιά, συκώτι και πνευμόνια αρνιού που ανακατεύεται με κιμά βοδινού ή αρνιού, λίπος και βρώμη, καρυκεύεται με πιπέρι καγιέν και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βράζεται σε στομάχι αρνιού).

 

askmen.gr




x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookie.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΡΝΟΥΜΕ Κέντρο απορρήτου Ρυθμίσεις απορρήτου Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική Cookie