Διεθνές σεμινάριο στον τομέα των ελαιολάδων στην Αμερική

Με την ευκαιρία της 107ης συνόδου του Συμβουλίου των Μελών, η ΔΟΕ και οι αρχές της Αργεντινής, που φιλοξένησαν τη σύνοδο, διοργάνωσαν ένα διεθνές σεμινάριο για την καλλιέργεια ελιάς στην Αμερική.

Το σεμινάριο είναι μια καλή ευκαιρία τόσο για τη ΔΟΕ να ενημερώσει τον τομέα της Λατινικής Αμερικής για τις δραστηριότητές της όσο και για να μπορέσει ο τομέας αυτός να έρθει σε επαφή με ένα παγκόσμιο όραμα της ελαιοκαλλιέργειας και να συμβάλει στις συζητήσεις για την ποιότητα, τη χημεία του ελαιόλαδου, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Τα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η κατάρτιση, τα οφέλη για την υγεία, η εμπορία και οι καταναλωτικές τάσεις στον τομέα της ελιάς, καθώς και η αισθητηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε από τις επιτροπές που αναγνωρίστηκαν από την ΔΟΕ στην Αργεντινή.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στο παλάτι του Σαν Μαρτίν, στην αυτόνομη πόλη του Μπουένος Άιρες. Θα διορθωθούν από τον Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή της ΔΟΕ, Jaime Lillo, με τη βοήθεια τοπικών και διεθνών εμπειρογνωμόνων. Οι αρχές θα αρχίσουν με την υποδοχή των συμμετεχόντων, μετά την οποία η πρωινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύντομα με παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΔΟΕ.

Ακολουθεί ένα τμήμα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές του τομέα του ελαιολάδου και των επιτραπέζιων ελιών στην Αμερική, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων της Βραζιλίας, της Χιλής, της Αμερικής και της Αργεντινής. Το απόγευμα, το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα οφέλη για την υγεία του ελαιολάδου, με βάση τα συμπεράσματα του διεθνούς συμποσίου σχετικά με τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης ελαιολάδου και πρόληψης χρόνιων παθήσεων.

Οι ομιλητές θα περιλαμβάνουν κορυφαίους διεθνείς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες στον τομέα της διατροφής. Το σεμινάριο δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς ένα τμήμα σχετικά με τις τάσεις εμπορίας και πώλησης προϊόντων ελιάς, το οποίο θα ακολουθήσει, ενώ το τελευταίο τμήμα του σεμιναρίου θα εξετάσει την αισθητηριακή ανάλυση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους ειδικούς του μια επίσημη αντιπροσωπεία γευσιγνωσίας της ΔΟΕ στην Αργεντινή.

Τα συμπεράσματα του σεμιναρίου θα υποβληθούν στον σημερινό Πρόεδρο της ΔΟΕ, τον Ruben Eduardo Tempone, και στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου Abdellatif Ghedira.




x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookie.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΡΝΟΥΜΕ Κέντρο απορρήτου Ρυθμίσεις απορρήτου Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική Cookie