Σημαντική προβολή του Ελληνικού ελαιολάδου στην Πολωνία

Σημαντικές ενέργειες προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου υλοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκέμβρη, στή Βαρσοβία, από το Σχολείο ελιάς & ελαιολάδου Καλαμάτας με πρωτοβουλία της Ανέλιξης Συμβ. Επιχειρήσεων. Σε δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν 4 εκπαιδευτικά προγράμματα εκ των οποίων το 1 σε επαγγελματίες. Επίσης εκατοντάδες Πολωνοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά ελαιόλαδα στο μπαρ ελαιολάδου στα πλαίσια της GreckaPanorama 2017. Την ομάδα του Σχολείου ελιάς και ελαιολάδου αποτελούσαν οι Νίκος Κουτσούκος, Γιώργος Κουτέλας και Βελούδω Βελισσάρη.

 

To ειδικό αυτό πρόγραμμα προβολής & προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου έγινε στα πλαίσια της έκθεσης GreckaPanorama στο εκθεσιακό κέντρο του εθνικού σταδίου της Πολωνικής πρωτεύουσαςμε τη υποστήριξη και τη συμμετοχή πέντε ελαιουργικών επιχειρήσεων από Πελοπόννησο και Κρήτη. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι επιχειρήσεις ΑΦΟΙ ΔΡΑΓΩΝΑ Α.Ε., ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ, ZIRO ΣΗΤΕΙΑΣ, PHYSISOFCRETE.

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί πραγματοποιήθηκε σε μια χώρα που η κατανάλωση του ελαιολάδου παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια αφού αρκετοί Πολωνοί καταναλωτές το προτιμούν  καθώς ενημερώνονται περισσότερο για την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική του αξία. Οι συνολικές πωλήσεις ελαιόλαδου αυξήθηκαν κατά 11,9% στην 4ετία 2011 – 2015 φθάνοντας στα 34,7 εκατ. €. Σε αυτή την αγορά δυστυχώς οι Ελληνικές εξαγωγές, παρουσιάζουν σταθερή απώλεια μεριδίων αγοράς και δεν ξεπερνούν το 2% των Πολωνικών εισαγωγών ελαιολάδου.

 

Το ειδικό πρόγραμμα προώθησης του Ελληνικού ελαιολάδου περιλάμβανε:

  1. τη λειτουργία OliveBarστην αίθουσα της έκθεσης GreckaPanorama&Greekfoodshowκαι τις δύο ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Οι επισκέπτες (περίπου 7.000) είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν με την καθοδήγηση γευσιγνωστών τις βασικές ποικιλίες του ελληνικού ελαιολάδου σε σύγκριση με σπορέλαια, ενώ θα διακρίνουν τα βασικά μειονεκτήματα που μπορεί να παρουσιάζει το ελαιόλαδο. Επίσης ενημερώθηκαν για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις ευεργετικές του επιπτώσεις στην υγεία και ευεξία.

  1. τη διενέργεια 3 σεμιναρίων διάρκειας 45’ το καθένα που θα απευθύνονται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τις ευεργετικές του επιπτώσεις σε σύγκριση με σπορέλαια , τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιόλαδων, να δοκιμάσουν τις βασικές ποικιλίες και να διακρίνουν τα βασικά μειονεκτήματα. Να δουν το ελαιόλαδο σε τυπικές Πολωνικές συνταγές.

  1. τη διενέργεια 1 σεμιναρίου διάρκειας 90’ που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες όπως buyers ελαιολάδου, ιδιοκτήτες καταστημάτων, εστιάτορες, chefs, foodbloggers και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αναλυτικότερα για τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και να διδαχθούν πως να ξεχωρίζουν τις βασικές ποικιλίες και να διακρίνουν τα βασικά μειονεκτήματα.

  1. τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Στους επισκέπτες και στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια δόθηκε πληροφοριακό έντυπο για την αξία του ελαιολάδου και τα ειδικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής ελαιοπαραγωγής. Επίσης διανεμήθηκαν έντυπα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

 

Διαπίστωση όλων που συμμετείχαν στην αποστολή είναι η σημαντικά ευνοϊκή προδιάθεση των πολωνών για τα ελληνικά τρόφιμα όπως και για τον τουρισμό. Σύμφωνα με μελέτη του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας, σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια απόσπασης μεγαλύτερων μεριδίων στην αγορά, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν και οι στοχευμένες εκδηλώσεις προώθησης του προϊόντος μας όπως π.χ. οι εμπορικές αποστολές, η πρόσκληση επιλεγμένων αγοραστών στην Ελλάδα κ.λ.π. Ελπίζουμε λοιπόν, το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε να έχει συνέχεια με τη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματικών φορέων αλλά και δημόσιων φορέων.




Αφήστε μια απάντηση

x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookie.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΡΝΟΥΜΕ Κέντρο απορρήτου Ρυθμίσεις απορρήτου Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική Cookie