ΣΤΟΥΣ 40.000 ΤΟΝΟΥΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΤΟΥΣ 40.000 τόνους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να ανέλθει φέτος η παραγωγή καρπουζιού στην Τριφυλία, καθώς από τις 8 Μαίου ξεκίνησε ήδη η συγκομιδή στην κύρια περιοχή καλλιέργειας του είδους, τόσο σε Τερψιθέα, Αγρίλι αλλά και στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Κοινή πεποίθηση όλων φέτος είναι η άριστη εξαγωγική δραστηριότητα για το ποιοτικά ανώτερο καρπούζι που κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές.

Ο εξαγωγέας Αντώνης Ρωμανός από το Ρουπάκι Ηλείας που βρίσκεται στη Τριφυλία σε ερώτησή μας τόνισε ότι πράγματι η περιοχή είναι πρώιμη με άριστες κλιματολογικές συνθήκες, έτοιμα για συγκομιδή ώστε να έχουμε σωστή ροή εξαγωγών με αυξημένη ζήτηση κυρίως από ανατολικές χώρες όπως και από Ρουμανία, Ιταλία, Γερμανία, πολωνία και αλλού.

Πρόσθεσε ότι η επένδυση στις ποικιλίες καρπουζιού αξίζει τον κόπο καθώς καταναλώνεται άμεσα στην Ευρώπη, ενώ σε ότι αφορά την πρωιμότητα η Τριφυλία δείχνει να παράγει το καλύτερο καρπούζι στην Ευρώπη με τιμές ικανοποιητικές προς το παρόν για τους παραγωγούς.




x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookie.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΡΝΟΥΜΕ Κέντρο απορρήτου Ρυθμίσεις απορρήτου Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική Cookie