Η παράδοση στην καλλιέργεια αμπέλου στην Τριφυλία

ΜΕ παραδοσιακό τρόπο πλέον διεξάγεται η προοπτική ορθής γεωργικής πρακτικής σε αμπέλια της Τριφυλίας σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δηλώνει ένας έμπειρος οινοποιός του χώρου την εποχή που διεξάγεται η καλλιεργητική φροντίδα. 
Ο οινοποιός από το Πύργο Τριφυλίας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και φέτος επιμένει παραδοσιακά. Όπως τονίζει σε δήλωσή του στην καλλιέργειά του εφαρμόστηκε με επιτυχία Παραδοσιακός τρόπος θειάφι στον αμπελώνα με σακούλα κατασκευασμένοι από πλεκτό σχοινί για να μπορεί το θειάφι να πέφτει πάνω στο πρέμνο. Πρόκειται για τεχνική που την έκαναν οι παππούδες πάνω από 120 χρόνια πίσω ρωτώντας του μεγαλύτερους σε ηλικία του χωριού αμπελουργούς.
Η συγκεκριμένη επέμβαση στο αμπελώνα με αυτόν τον τρόπο έχει δώσει πολύ καλα αποτελέσματα και τον εφαρμόζουμε παρά πολλα χρόνια πίσω, παρόλο που έχουν και πολύ ποιο σύγχρονα μηχανήματα για την εφαρμογή στον αμπελώνα.Ο αμπελωνας καλλιεργείται σημειωτέον με βιολογική διαδικασία και είναι ποιστοποιημενος από το 1998.”. Καταλήγοντας πάντως σε παραδοσιακές τεχνικές φαίνεται ότι η εμπειρία ειναι τελικά αυτή που διδάσκει



x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookie.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΡΝΟΥΜΕ Κέντρο απορρήτου Ρυθμίσεις απορρήτου Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική Cookie