“Έφυγε” ο Πέτρος Φυσσούν

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Πέτρος Φυσσούν. O γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με λοίμωξη του αναπνευστικού. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η σύζυγός του, Νικολέτα Τέτα Χατζηχρήστου (κόρη του αείμνηστου κωμικού Κώστα Χατζηχρήστου), είχε αποβιώσει το 2015 λόγω σοβαρής ασθένειας.

Ο Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη συνέχεια στην Ελλάδα, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν.
Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση. Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Φιλμογραφία
Οι Παράνομοι (1958)
Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)
Οι Υπερήφανοι (1962)
Ο αδελφός Άννα (1963)
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
Προδοσία (1964)
Διωγμός (1964)
Η μοίρα του αθώου (1965)
Διχασμός (1965)
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)
Οι ένοχοι (1967)
Αυτή η γη είναι δική μας (1967)
Ο Αλύγιστος (1968)
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Η οργή του αδικημένου (1968)
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Αέρα, αέρα, αέρα (1972)
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Rosmarinus Officinalis (2008)
The Flight of the Swan (2011)




x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Cookie.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΡΝΟΥΜΕ Κέντρο απορρήτου Ρυθμίσεις απορρήτου Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική Cookie